Eläkeläiset ry:n 60 v-juhlavuosi

4Juhlavuosi huipentuu Helsingissä Kulttuuritalolla 4.12.2019 järjestettävään koko päivän tapahtumaan.

Tapahtuma tarjoaa niin viihteellistä kuin vakavahenkistä ohjelmaa

Kaakkois-Suomen aluejärjestön linja-auton aikataulu ja reitti Kulttuuritalolle 4.12.2019.

KOTKAN linja-autoasema klo 6:45
KARHULAN linja-autoasema klo 7:00
INKEROISEN linja-autoasema klo 7:20
MYLLYKOSKEN linja-autoasema klo 7:35
KOUVOLAN liikenneasema klo 7:50
KULTTUURITALO n. klo 10.10.

Paluukyyti lähteen Kultturitalolta 17:30-45.

Kaakkois-Suomen, Savon ja Pohjois-Karjalan Aluejärjestöjen juhla
8.-9.6.2019 Kuntorannassa


Eläkeläiset ry:n koko 60-vuotisen olemassaolon ajan tärkein tehtävä on ollut ja on edelleen eläkeläisten toimeentulon kohentaminen ja eläkeläisköyhyyden torjuminen, Eläkeläiset ry:n valtuuston puheenjohtaja Kalevi Kivistö totesi juhlapuheessaan.

– Eduskuntavaalien alla esittelimme kaikille eduskuntapuolueille yksityiskohtaiset tavoitteemme eläkeläisköyhyyden torjuntaohjelmasta. Ne kulminoituvat vaatimukseen 1 000 euron vähimmäiseläkkeestä.

Uusi hallitus lupaa ohjelmassaan köyhyysrajan alle jääviin eläkkeisiin 50 euron korotuksen. Se on hyvä alku, mutta vielä jää parisataa euroa kirittävää niin tälle kuin tulevillekin hallituksille.

Kivistö muistutti, että ikääntyneiden kaksi pahinta ongelmaa, köyhyys ja yksinäisyys, kietoutuvat yhteen.

– Köyhyyden torjumiseen tarvitaan valtiovallan toimia. Yksinäisyyden torjumisessa avainasemassa on vapaa kansalaistoiminta, kuten eläkeläisjärjestöt. Niinpä valtiovallan kannattaisi kaikin tavoin tukea kansalaistoimintaa, ei vaikeuttaa sitä lisäämällä vapaaehtoisten hallinnollista kuormaa esimerkiksi tulorekisterin yliampuvilla vaatimuksilla.

– Järjestöjemme työ eläkeläisten etujen puolustamisessa on kuluneiden vuosikymmenien aikana antanut vastauksia ikääntyvien ongelmiin, vastauksia, jotka ovat sopineet kunkin ajan olosuhteisiin ja kunakin aikana epäkohdiksi koettuihin kysymyksiin. Kokemus osoittaa, että yhteiskunnan jokainen kehitysvaihe nostaa samat peruskysymykset esille uudelleen uudessa muodossa.

– Toimeentulon ongelmat ja eläkeläisköyhyyden torjuminen, ikääntyvien hoivan ja palvelujen parantaminen, yksinäisyyden torjuminen ja ikäsyrjinnän vastustaminen tulevat uusienkin eläkeläispolvien haasteeksi. Me haluamme turvata jokaiselle ikääntyvälle arvokkaan ja turvallisen vanhuuden – me haluamme rakentaa ikäystävällisen Suomen, Kivistö sanoi.

Juhalassa esiintyi mm. Pohjois-Karjalan aluejärjestön tanhuryhmä. Katso Kuva-albumi.